НАША ПЛАНА …

О Великој Плани из другог угла, сликама и сећањима...

Зато што волимо Плану и људе у њој пожелимо да више знамо о свему што је чини онаквом каква јесте, буде нам се потреба да је упознамо на други, непосреднији начин, да из различитих углова сагледамо све што је чини онаквом каква она јесте и каква живи у сећањима многих од нас. Сликама и кратким причама о знаменитим местима у окружењу које називамо завичајем сачуваћемо дух вароши за коју нас везују макар безбрижни дани из детињства и ране младости када је све било обојено "дугиним бојама" и када нисмо ни знали да оно што тада упијемо као опажање остаје за сва времерна.

Тражећи оно што је чини посебном за нас пружа нам се прилика да допунимо сазнања о разлозима због којих има овакву прошлост, проверимо и допунимо научено, истражујемо недоступно и сакривено... Откривајући нове појединости удовољавамо заједничкој знатижељи и чинимо нешто добро што би могло да буде подстицај за млађе да сачувају прошлост и пожеле да својим ангажовањем дају допринос очувању традиције. 

Када размишљамо о томе шта је карактерише и по чему се издваја од других места наша Плана то би могла да буде полазна основа за ширење видика о крају у коме живимо. И овог пута слике говоре уместо речи…

 DSC 3557DSC 0139DSC 0169NASLOVNA15DSC 0118naslovnicaaaaDSC 0117Min Kultura2