"Напрата" осваја публику и жири

понедељак 05. август 2014.

Победник 4. Ревије независног офф-филма Србије је Младен Милосављевић са филмом "Напрата", саопштио је такмичарима и публици београдски продуцент "Фикс Фокус" који организује ову несвакидашњу манифестацију у селу Мутањ на Руднику заједно са локалним филмофилом Иваном Јаковљевићем.

Додељене награде за најбоље ауторе на фестивалу у "Српском Холивуду"

Аутор из Велике Плане Милосављевић добио је у "Српском Холивуду" награду која се зове "Велики шумски патуљак".

Друга награда - "Шумски патуљак" припала је Марку Бацковићу из Панчева за филм "Између смрти и јаве".

Продуцент ова два филма је "Панзова Пицтурес" из Панчева.

Трећу награду - "Мали шумски патуљак" добио је Бојан Стефановић из Вршца за филм "Бексоначни ходник", у продукцији "Реqуием Филмс" из Вршца.

Одлуку је донео жири чији је председник био драматург Миодраг Новаковић, а чланови филмски редитељ-документариста Мирослав Николић и спонзор фестивала др Божидар Удовичић.

На ревији је ове године у августу приказано шест филмова у конкуренцији и четири ван конкуренције. То су дугометражни и средњеметражни филмови које аутори снимају у својим "кућним радионицама", са породицама, комшијама и пријатељима, дакле продукцијски потпуно ван оквира званичне српске кинематографије.

Место одржавања познато је као "Српски Холивуд" јер је Јаковљевић, у локалном окружењу прозван Иво-Цар, на једној стрмој ливади, на врху брда Стражевица, подигао слова висока три и по метра која чине реч "ХОЛYЊООД" и која се веома лепо виде са Ибарске магистрале, чак и ноћу, јер су осветљена.

Једно Л уместо два у овој речи (како би било правилно написано) није случајно изостављено, већ је то Иво-Цар урадио намерно, како каже, да га не туже Американци.

Ревију су, поред др Удовичића, подржали Културни центар Горњи Милановац, Хотел НЕДА са Рудника, Центар дечијих летовалишта и одмаралишта са Рудника и Месна заједница Рудник.

Извор: Блиц

 

Komentari su isključeni za ovu stavku