"Иза кулиса" најбоља представа на "Живки Матић"

четвртак 13. новембар 2014.

Најбоља представа седме смотре драмских аматера "Живка Матић" у Пожаревцу, према оцени жирија, у саставу Драган Фелдић, мр Радомир Мирчић и Душан Шукљевић, је "Иза кулиса" АП "Обилић" из Крњева, у режији Невене Ракочевић. Ова представа ће бити одиграна на затварању 11. Глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир".

Након што је публика током пет такмичарских вечери видела све представе у конкуренцији, жири је прогласио и најбољег глумца и глумицу фестивала.
Добривоје Петровић Боња, глумац АП „Бата Булић“ из Петровца на Млави проглашен je за најбољег глумца смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља, a у конкуренцији  су били још и Предраг Живановић – Крњево, Мирослав Милутиновић – Мало Црниће, Младен Деспотовић – Костолац и Мирко Јенић – Велико Градиште.

За најбољу глумицу фестивала проглашена је Љиљана Милановић из ОАП "Бранислав Нушић" Мало Црниће, која је тумачила лик Мице начелниковице у представи „Позориште у паланци“. Да реченица "нема великих и малих улога, већ само великих и малих глумаца" и те како има упориште у стварности доказала је управоова глумица која је, иако је играла епизодну улогу, понела епитет најбоље на смотри. За ово лаксаво признање конкурисале су и Светлана Пауновић – Крњево, Весна Љубисављевић – Костолац, Марина Милићевић – Велико Градиште и Сузана Станковић – Петровац на Млави.

У конкуренцију за најбољу представу смотре нашло се пет представа: Поред победничке „Иза кулиса“, АП „Обилић“ из Крњева, потом „Позориште у Паланци“, ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића, „Госпођа министарка“, позоришта „Кастелум“ из Костолца, АП „Жанка Стокић“ из Великог Градишта и „Балкански шпијун“ АП „Бата Булић“ из Петровца на Млави.

„Представе су биле тако лепе и разигране да нам је било веома тешко да се определимо која је најбоља, али ми смо се ипак одлучили за представу „Иза кулиса“, АП „Обилић“ из Крњева, нијансе су превладале“, истакао је председник жирија Драган Фелдић.

Крњевцима је ово четврто учешће на фестивалу, а пре две године су добили награду за најбољу представу када су играли „Љубав на сеоски начин“, што показује колико се они допадају пожаревачкој публици. С обзиром да су још једном награђени, поново ће заиграти на Великој сцени Центра за културу на свечаном завршетку XИ сусрета варошких позоришта Србије „Миливојев штап и шешир“, у недељу, 22. фебруара следеће године.

Позориште из Крњева добило је на поклон и уметничку слику, рад Мирка Маринковића, а награде за најбоље глумце фестивала - уметничке слике, обезбедила је агенција „Кодекс“.

Komentari su isključeni za ovu stavku