Друштво

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Ново санитетско возило за Смедеревску Паланку 

Општа болница „Стефан Вискоки” у Смедеревској Паланци добила је ново санитетско возило захваљујући средствима Европске уније (ЕУ) у оквиру ширег пакета помоћи здравственом систему Србије у борби против Ковида-19 за који је ЕУ определила преко 17,6 милиона евра. Уз Смедревску Паланку, нова возила опремљена сетом за кисеоник, мобилним респираторима, дефибрилаторима, носилима, кардиолошким столицама, и другим уређајима који ће допринети да медицинске службе могу још спремније да збрину хитне случајеве, стигла су током прошле недеље у још 19 здравствених институција широм земле.

Пливање за Часни крст!

четвртак 07. јануар 2021.

Другу годину заредом у Великој Плани биће организовано пливање за Часни крст. По благослову свештеника, надметање на Богојављење одржаће се на језеру у етно селу "Моравски конаци" као и претходне године, када су иницијативу покренули наши суграђани Владан Арсић и Марко Јовановић.

Спортом против насиља!

среда 09. октобар 2019.

У оквиру "Недеље менталног здравља", данас је на спортским теренима Гимназије у Великој Плани организована манифестација "Спортом против насиља" на којој је учествовао велики број ученика.

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

среда 13. јун 2018.

Олуја праћена градом погодила је данас у поподневним сатима Лозовик и већи део Милошевца. Уништени су усеви на већини парцела овог дела општине, страдале су на више од 90 посто површина ратарске и повртарске културе, виногради су десетковани, воће обрано пре рока. Град је оштетио кровове кућа и полупао прозоре и ролетне на старијим објектима. Ветар је ломио гране и чупао стабла из корена.

Коалиција: Бесрамне и опасне изјаве државног секретара Гајовића!

субота 10. фебруар 2018.

Коалиција новинарских и медијских удружења (НУНС, НДНВ, АНЕМ, Локал прес и АОМ) сматра да су изјаве државног секретара у Министарству културе и информисања Александра Гајовића, изречене у интервјуу за Радио Слободна Европа, бесрамне и опасне, те да су у функцији не само релативизације учесталих напада на новинаре већ и њиховог подстицања.

Обука за завариваче

среда 24. јануар 2018.

Немачка организација за међународну техничку сарадњу (ГИЗ) позива све заинтересоване младе без посла да се пријаве за похађање четврте по реду обуке за завариваче и заваривачице, која се организује у оквиру пројекта Подстицање запошљавања младих.

Страна 1 од 21