Гласовити "VOX MUSICUM“

среда 09. новембар 2016.

Центар за културу „Масука“ и Студио за музичко образовање “Vox Musicum” склопили су сарадњу на почетку школске године и омогућили талентованим вокалима без обзира на узраст и претходно образовање да унапреде своју даровитост и баве се музиком онако нако им највише одговара. Први јавни наступ показао је да су за кратко време научили много и да је сарадња обострано задовољство.

- У складу са тренутним музичким трендовима и интересовањима деце и младих у нашем граду од сада постоји програм који нуди обуку младим певачким талентима који желе да се баве модерним хорским и солистичким певањем, уче вокалну технику музике коју ће изводити на наступима или на све популарнијим такмичењима певачких талената. Интензивним радом могу да се припреме за посао пратећег вокала – рекла је на првом појављивању својих полазника Милена Ђорђевић, мастер теоретичар, диригент и наставник дечијег хора који је месец и по дана после формирања храбро изашао на сцену и показао колико се може напредовати и уживати у певању.  

- Верујемо да свака особа има таленат и да га је потребно открити и неговати. Због тога су у “Vox Musicum”-у добродошли сви који имају вољу да уче певање и гаје љубав према музици и дружењу – каже Милена.

На првој приредби пред препуном салом Дома омладине наступили су најпре дечији хор који окупља девојчице и дечаке од 6 до 12 година, потом млађи полазници „Студија модерног певања“ од 12 до 14 година, старији полазници међу којима су средњошколци и студенти, а са њима и Милена Ђорђевић, Константина Деметри и гост на гитари Лазар Митровић, члан рок групе CESIUM.

Солистичке наступе имали су Лука Најдановић, Лука Ђуричић, Дијана Окић, Ања Дојчиновић, Тијана Николић, Александра Станојевић и Филип Филиповић.

- Кренули смо од мале сале у Дому омладине, ускоро наступамо на великој сцени, а очекујемо да са нашим полазницима ускоро кренемо на турнеју, учествујемо на фестивалима и сами формирамо манифестацију на којој ће се као такмичари, или учесници појављивати дечији хорови. Амбиције су нам велике, с 

разлогом, јер се са талентованим полазницима ради озбиљно и темељно. Сви смо задовољни и обрадовани догађајем, желимо још више, а сигурни смо да можемо много - каже директор ЦЗК „Масука“ Предраг Георгијев, велика подршка неформалној школи и полазницима.

Конкурс за пријем нових чланова је отворен. Аудиције се одржавају у просторијама Дома омладине понедељком и четвртком од 18 сати.

- Уколико смо Вам се допали, реците Вашим пријатељима за нас и позовите их да дођу на аудицију – упутили су позив новим полазницима организатори програма којима се публика одужила дугим аплаузом између наступа и овацијама на крају концерта.