Ускоро нова књига о хранитељству

уторак 22. август 2017.

Из пера Драгице Радојковић Танасковић ускоро излази нова књига о хранитељицама у Милошевцу. Насловом "Луталица Луна" хранитељица у улози завичајног  писца из села које је широм света познато по хуманости и широком срцу, заокружиће трилогију о судбинама  деце без родитељског старања и њиховим хранитељима.

Нови документ о хранитељству и штићеницима Центра за породични смештај и усвајање говори о ромској девочици која је детињство и младост провела у Милошевцу чврсто везана за породицу у којој су је одгајали као своје дете. Књига је завршена, припрема за штампу је у току, а пред читаоцима би требало да буде трећа свеска из трилогије о Милошевцу и хранитељству до октобра.

Очекује се да и овог пута помоћ за штампање стигне од локалне самоуправе која је значајним делом средстава помогла и претходна два издања. За сада се читаоцима нуде публикације „Сунце моравских врбака“  и „Бајка о моравској сирени“ у којима будући хроничар о Милошевцу и Центру за породични смештај деце без родитељског старања може да нађе, поред занимљивих прича о вези хранитеља и штићеника, праве историјске доказе о установи која постоји пуних 85 година, кроз коју је прошло више од пет хиљада деце и која последњих година слови као Регионални центар за породични смештај и усвајање.

Драгица Радојковић Танасковић је овом књигом завршила значајан део посла који је себи као хранитељица, чланица Клуба хранитељица и локалног  листа "Хранитељица" себи дала у задатак када је почела да се бави овим хуманим позивом.