Пропустили да добију лидера

недеља 06. новембар 2016.

Рукометаши из Крњева пропустили су велику прилику да меч са лидером у Првој лиги Центар реше у своју корист.

Прва лига Центар, коло 7: РК Јединство 1974 - ОРК Мачва 21:23 (12:11)
Седмерци: Јединство 4 (1) Мачва 4 (3). Искључења: Јединство 4 мин Мачва 16 мин. Гледалаца: 65

Јединство: Милошевић, Цветковић, Марковић 1, Трпковић 2, Ивановић 4, Урошевић, Дуњић 3, Новаковић 1 (1), Ђорђевић 7, Милетић 6 одбрана (1), Живановић, Филиповић1, Стојковић 2, Белић 7 одбрана.

Мачва: Ракић 4, Мартиновић, Петровић 1, Пајић 6 (3), Павловић 2, Митровић, Грковић 18 одбрана, Кречковић 2, Антонијевић 5, Машић, Лазић 1, Лазаревић, Џигурски, Кречковић 2.

Након више нереализованих напада на обе стране, гости из Богатића први погађају у шестом минуту сусрета у великоплањанском спортксом центру и све до средине првог полувремена одржавају предност. У наставку домаћин пристиже и сам прелази у минимално вођство па се и на одмор одлази при минималној разлици (12:11).

Серијом од четири нула Мачва отвара друго полувреме али ће се ова предност недуго затим истопити, па крњевачки састав у 43. минуту у великој мери захваљујући брзим контрама Белића на Ивановића има 18:16, а осам минута касније и 20:17. Чинило се у тим моментима да је на прагу велико изненађење, да ће лидер на табели претрпети свој други пораз у такмичењу, од тима који је на зачељу табеле, али потом следи потпуни преокрет на терену. Домаћи играчи не користе ни трећу шансу са линије пенала, голман Грковић зауставља све шутеве који су упућени ка голу Мачве, а на супротној страни одлучујуће голове за преокрет постиже некадашњи Моравин првотимац, Ракић, уводећи свој тим у серију од шест нула. 

- Мислим да смо испустили два бода јер нисмо на време реализовали своје шансе. У самој завршници направили смо низ техничких грешака које су гостујућим играчима омогућиле брзе контре, ту су они преломили, ми нисмо успели да се вратимо. Константно нам се дешава да падамо како се утакмица ближи крају, а разлог томе је недостатак адекватне ротације и снаге, што противничке екипе искористе да нас сломе управо у финишу меча - прокоментарисао је најбољи појединац на овом мечу из редова домаћина, Данијел Ђорђевић.

У наредном колу Јединство гостује Студентском граду, утакмица се игра у земунском Пинкију, у недељу