Голова за рекорд

среда 09. новембар 2016.

У првом колу Купа Србије група Центар, рукометаши Мораве савладали су више него убедљиво комшије из Паланке резултатом 54:24.
Не памти се да је на једној званичној утакмици одиграној на плањанском паркету постигнуто толико голова, и да је противник надигран са овако високом разликом.

ТСЦ Велика Плана, Куп Србије група Центар, коло1: РК Морава - РК Паланка 54:24 (28:12). Судије Морина, Павловић, гледалаца 150, седмерци Морава 5 (4), Паланка 4 (3). Искључења Морава 2 мин. Паланка 4 мин.

Морава: Јелић 6 одбрана, Милинковић 5 (2), Ђурковић 2, Ракић 5, Јокић 2, Крстић 10 одбрана (1), Минић 3 одбране, Лазовић 10, Матић, Марјановић 10, Спасић 1, Бојковић 11, Аврамовић 1, Михајловић 8.

Планка: Симић, Бојовић 2, Мрвовић 2, Пешић, Аврамовић, Ђорђевић 1, Пантовић 3, Недељковић, Прерадовић, Мирковић 5, Весић, Спасић, Јовановић 7, Лукић 4, Тирнанић.

Очигледна надмоћ великоплањанског суперлигаша над друголигашем из групе Центар демонстрирана је од самог почетка меча, кога су домаћи рукометаши отворили серијом од 6:0, а полувреме завршили са 28:12. Разлика је расла из минута у минут и у наставку сусрета, до коначних 54:24.

Тренер Милојевић, прилику да заиграју пружио је овом приликом и младим играчима из Моравиног погона, пре свих Лазару Лазовићу, који је постигао чак 10 погодака, Стефану Милинковићу, који је пет пута поентирао (два пута са линије пенала), и Милошу Спасићу, који се такође уписао у листу стрелаца.

Морава се два кола пре краја јесењег дела првенства у СРЛС налази на 11. позицији са четири освојена бода, а предстоји јој меч са Партизаном, у суботу на Бањици, и наредног викенда са Југовићем из Каћа, екипом која је једина без бодова у такмичењу, у Плани.