Неочекиван пораз кошаркаша Плане!

петак 02. фебруар 2018.

За многе неочекивано, кошаркаши Плане претрпели су у оквиру 16. кола Друге мушке лиге Србије пораз на свом паркету од Академика из Србобрана 79:89 ( 18:21, 25:13, 13:27, 23:28 ).

КК Плана: Костић 20, Младеновић 16, Трајковић 8, Петровић, Лекић 12, Стојановић 12, Ристовић, Танасковић 3, Которчевић, Павловић, Ковачевић 8, Миленковић.

КК Академик: Бабић, Турањанин, Арнаут 22,Томашевић 11, Самарџић, Ницин 4, Туторов, Асановић, Живановић 14, Божовић 7, Ђурђовић 6, Марић 25.

Уједначена борба обележила је прву четвртину, али је тројком у последњим секундама Живковић донео гостима благу предност. У наставку Плањани демонстрирају препознатљиву игру - најпре кроз агресивнију одбрану, а онда и у нападу. Најпе Ковачевић са две везане тројке преокреће а недуго затим Лекић и Костич погађају ван линије 6,75 и доносе на минут и по пре одмора плус 11 за домаћина.

Очекивало се некако да ће Великоплањани наставити да притискају, али Академик бива ефикаснији, домаћа одбрана нема решење за високог Марића и младог Арнаута, и гости поново прелазе у вођство око 25. минута. Успева Плана на кратко поенима Танасковића и Стојановића да врати превагу на своју страну, али новом серијом тим Милорада Перовића улази у завршни наставак са плус пет, а онда и енергичнијом игром и прецизнијим шутом самоувереније финишира за преко потребну победу.

- Две лоше недеље по нас. Можда је стигао мало “умор” од убрзаних мини припрема, можда и неадекватна припрема за овај меч - утиска сам да је ово прва утакмица где смо можда мало и потценили противника, што нам се обило о главу. Овај пораз може да буде мач са две оштрице а на нама је или да што пре исправимо све проблеме који постоје или да упаднемо у негативан низ. Следи нам неколико тешких утакмица али се искрено надам да ћемо имати снаге и начина да се брзо опоравимо од овога - речи су Игора Сиха, тренера Плане.

- Честитам пре свега екипи из Србобрана на доброј борби, доброј утакмици. Ми себи нисмо смели да дозволимо пораз код куће у оваквом тренутку. Гледајучи табелу и ростер, квалитетнија смо екипа, али вечерас су имали много више срца и жеље него ми, и то се у скоро свим сегментима видело: у скоку у нападу, иако важимо за екипу која пуно трчи и даје поене из контре, они су нас вечерас надтчали, и мислим да је у томе кључ њихове победе. Преломан је био трећи наставак - ми имамо проблем да се мало касније “палимо” па углавном друго полувреме буде наше, али у овом случају се све другачије одвијало. Приоритет нам је да појачамо тренинге и што брже се вратимо у ритам препознатљив за нас - рекао је Никола Костић.

- Боримо се за опстанак, уз стотину проблема у, и око клуба. Дошли смо у Плану да одиграмо срцем, момци су дали све од себе и успели смо. У екипи имамо једног старијег, остало су све млади играчи од 20 до 25 година. Велики нам је стога проблем што под притиском противника имамо много изгубљених лопти, али радимо да превазиђемо тај недостатак, и у ходу покушавамо да мењамо ствари које не ваљају - казао је након меча тренер Академика Милорад Перовић, који је на чело екипе стао пре двадесетак дана и након тријумфа у Смедереву пре 14 дана, и из Плане отишао са максималним учинком.

- Била је велика борба на паркету. Имали смо падове у игри, али нисмо се дали, играли смо до краја и победили заслужено. Чини ми се да смо имали већу жељу да победимо, нама много значи сваки бод, поготово на гостујућем терену. Екипа Плане је добра, то су показали у досадашњем такмичењу, тешко их је било добити, поготово код куће - казао је стуб Академика, Драган Марић.

Са коначним скором од осам добијених и исто толико изгубљених утакмица, кошаркаши Плане за седам дана улазе у меч са Паланчанима, претендентима за виши ранг, који ће сигурно дати максимум да се не понови сценарио са плањанског паркета.