Рукометаши успешни у припремним утакмицама

субота 05. септембар 2015.

Уз двојицу новајлија, Михајловића из Крушевца и Бугариновића из Смедерева, без Миловановића, и Тасића који је након сусрета са Партизаном одлучио да се опроба у једном грчком суперлигашу, и голмана Живковића, рукометаши Мораве настављају припреме у за такмичење у највишем државном рангу.

Након дупле разлике над Колубаром у Лазаревцу (16:32) и нерешеног исхода против ХЦ Хапоел Рицхон (29:29), великоплањански рукометаши на свом терену угостили су и београдске црно-беле. Иако трибине нису биле пуне као при претходним сусретима ова два клуба, навијачи обеју екипа, који су својим присуством помогли и у прикупљању средстава за лечење младог суграђанина Немање Ивановића, направили су одличну атмосферу, која је додатно подгревана дешавањима на паркету...Коначно, и крајњи исход меча био је у корист Мораве (27:23):

- Значајна победа која, иако није забележена у првенству, потврђује да је екипа мотивисна и да се припреме одвијају на завидном нивоу - казао је том приликом тренер Мораве, Иван Милојевић.

- Сјајна утакмица, борба је прштала на све стране. Овај пораз требало би да нам сигнализира где требамо да порадимо, ми смо у фази припрема као и остали али се надам да ће до почетка сезоне све доћи на своје место - прокоментарисао је капитен Београђана, Игор Мршуља.

-Наша игра базира се на јакој одбрани и великој жељи за победом. Немамо "звезде" у екипи, игра се тимски, сматрам да постоји задовољство условима и радом, а све то требало би да резултира пласманом у сигурну зону. Тешка економска ситуација одржава се и на нас, уговори са играчима су скромнијег карактера него претходних година али се надам да ћемо договорено, као управа, уз наставак добре комуникације са општинским властима и уз помоћ пријатеља клуба, успети да испоштујемо - казао је председник Клуба, Саша Андрејић.

Уследио је меч са македонским суперлигашем, Пелистером, у који су Плањани ушли прилично десетковани: због несугласица око појединих ставки уговора, напустио их је голман Живковић, а на паркет нису улазили ни повређени Ракић и Ђурковић. Упркос овоме, домаћи играчи одиграли су борбено, смењујући се у вођству у првом полувремену, у другом су чак имали и плус три, да би у самом финишу утакмице, након неколико промашених зицера, гости ипак тријумфовали (23:24).

-Играчи су у принципу испоштовали оно што сам од њих тражио, шансу сам дао и млађима. Пелистер је квалитетна екипа, са добрим голманима, и само нијансе су одлучиле о коначном исходу - казао је тренер Мораве Милојевић, уз напомену да новонастала ситуација изискује ангажовање нових играча на позицији бека и голмана.

Тренер македонског тима, Игор Николовски, саму утакмицу окарактерисао је као тврду, праву мушку, одиграну на граници фер-плеја:

-Првенство нам почиње за две недеље и ово је била прилика да неколико играча, који су на проби, докажу свој квалитет. Задовољан сам исходом против изузетно борбеног домаћина - казао је он.

Након припремних, први првенствени окршај Мораву очекује 19/20, септембра, када путује код највећег ривала из претходне сезоне, Слоге из Пожеге.