На пола коша с Баранима

уторак 22. септембар 2015.

Пријатељски меч кошаркаша Плане и црногорског прволигаша и члана Балканске лиге, Морнара из Бара, одигран је на високом нивоу, неизвесно до самог краја (95:96). Приказана партија домаћег тима подгрејала је жеље плањанских љубитеља кошарке да ће у наредним месецима гледати квалитетну игру под обручима, а да ће она моћи да донесе и добар пласман на табели.

Задовољан урађеним на утакмици против екипе која је два ранга изнад и која располаже завидним буџетом, тренер Плањана казао је да се тим, након пар одлазака, полако "кристалише":

- Направили смо конкретан помак у игри, и поред одсуства центра који у многоме утиче на физиономију екипе и учинак, успели да одиграмо егал утакмицу. Уз искусног плејмејкера и играчи који спорије улазе у форму и ритам, полако дижу игру на жељени ниво - истакао је Миловановић.

За Баране, који у предстојећу сезону улазе са највишим амбицијама а који су се по први пут нашли у нашој средини, екипа Плане је пријатно изненађење:

- Има ту квалитетних младих играча који својом игром привлаче пажњу. Потребно је још уигравања, али мислим да ће у предстојећој сезони овај састав направити добар резултат - казао је помоћни тренер Морнара, Александар Митровић.

До почетка такмичења, заказаног за 3. октобар, када Плана дочекује новајлију у Другој лиги, Дунав из Старих Бановаца, Великоплањани ће одиграти још три контролна меча: 24. септембра на домаћем паркету, а током предстојећег викенда учествоваће на турниру у Паланци.