Преокрет за успешан старт

субота 03. октобар 2015.

Утакмица на једну лопту између новајлије у лиги и Плањана који су скоро у целости променили састав, у којој је домаћин серијом од 10:2 у последња два минута меча успео минималном разликом да забележи бодове на самом старту првенства.

2.ЛС,1. коло: КК Плана - КК Дунав 78-77 (22/22, 28/20, 11/20, 17/15)
ТСЦ Велика Плана, 300 гледалаца, судије . И. Рашић, Д. Ђурић, С. Крстић

КК Плана: М. Павловић 14, Ћирић 3, Тодоровић 19, Радуловић 17, Бранковић 7, Мачић, Стефановић 6, Рац 8, Д. Павловић, Андрејевић 4, Донић, Говедаровић
КК Дунав: Поповић 4, Соћанац 5, Рудан 10, Зорчић 13, Турукало 3, Кавурин, Вуковић 5, Миљковић 3, Мајсторовић 15, Дугошија 16, Васић 3

Прва четвртина, након смењивања у вођству, завршена је нерешеним исходом. Следи период организованије игре кошаркаша Плане, у коме најчешће погађају Тодоровић и Рац, а тројка капитена Ћирића у самој завршници полувремена доноси им солидну залиху.
У наставку пак тим из Старих Бановаца појачава одбрану и на истеку 24. минута пристиже на поен заостатка, а изузетном прецизношћу Дугошије и поготком Рудана 20 секунди пре сирене - прелазе у минимално вођство.
У добром ритму играчи Дунава отварају и последњу четвртину, Плањани у 35. минуту некако успевају да преокрену резултат али само за кратко. Серијом од 9:0 у три минута игре гости озбиљно угрожавају настојање домаћина да оправда улогу каквог таквог фаворита, и на два минута пре краја имају плус седам (68:75). Ипак, Стефановић из бацања прекида овај низ, а успева да поентира и плеј домаћих, Радуловић. Потом и Павловић постиже четири узастопна поена (76:75), али Рудан 11 секунди пре краја поново преокреће стање на семафору (76:77). Тренер Миловановић узима тајм аут, организован напад домаћих завршава се ефектном асистенцијом Павловића до Тодоровића под обручем, који погађа две секунде пре последњег звука сирене.
Млади Тодоровић био је и најефикаснији играч овог неизвесног сусрета, са 19 убачених поена, 7 скокова и 4 асистенције за 34 минута игре, док је код гостију највећи учинак постигао Дугошија (16 поена, 7 скокова и 3 асистенције у 28. минута).

Зоран Миловановић, тренер КК Плана:

Прво коло, због непознавања игре противника, увек доноси неизвесност. Одређено вођство прерано нам је створило утисак да добијамо утакмицу, потом смо ушли у проблем са фауловима што противничка екипа успева да искористи и направи превагу. Ипак, у једној срећној завршници, показали смо карактер и одређени квалитет и ја честитам својим играчима на вољи и борбености да у критичним моментима одиграју на завидном нивоу. Екипи Дунава честитам на изузетно фер и спортској игри и понашању.

Михаило Тодоровић, КК Плана:

Добили смо изузетно важну утакмицу и ја честитам својим саиграчима али и противничким на приказаној игри и фер борби. И поред бројних грешака, поготово у другом полувремену, на које нам је тренер све време указивао, успели смо да дођемо до срећног краја и тако “наплатимо” напоран досадашњи рад.

Марко Јелић, тренер КК Дунав:

Тешка, тврда утакмица, са много личних што доказује борбеност на обе стране, у којој смо испустили победу на самом крају. Очекивали смо тежак меч против добре екипе Плане, и надам се да смо показали игру достојну самог такмичења.
Мислим да можемо и боље и квалитеније, а наше амбиције, као сваког новајлије, јесу стабилан статус и останак у лиги.

Марко Дугошија; КК Дунав:

Утакмица која је, с обзиром на квалитетан састав Плане, донела много изазова свим саиграчима. Слабија игра у првом полувремену коштала нас је повољнијег исхода, спортска срећа погледала је овог пута противника, али и она мора да се заслужи.
Честитам мојим момцима на борбености , настављамо са радом, и већ у наредном колу надам се повољнијем резултату по нас