Седма у низу

субота 14. новембар 2015.

Победом над Ужичанима, кошаркаши Плане задржали су примат једине непоражене екипе у првенству Друге лиге Србије, а њихова одбрана испоставила се као нерешива енигма и за овог противника.

Друга мушка лига Србије,7. коло: КК Плана - КК Слобода 79:60 (15:14 22:14 21:14 21:18)
ТСЦ Велика Плана, 300 гледалаца, судије Павле Новаковић, Слободан Олћан, Иван Својић
КК Плана: М. Павловић 19, Ћирић 14, Тодоровић 16,Ристовић, Ристић, Мачић, Стефановић 6, Мукановић11, Д. Павловић, Андрејевић 2, Донић, Поповић 11.
КК Слобода: Ђурић 20, Јовановић 5, Анђић 14, Ћирић, Жунић 3, Кнежевић, Арнаутовић, Николић 16, Темелковски, Ђокић, Симовић 2.

Слаба реализација на обе стране обележила је првих пет минута утакмице на плањанском паркету,. Следи период када домаћи састав успева да направи благу предност али на истеку 14. минута кошаркаши Слободе пристижу на 21:19 и приморавају тренера Миловановића на први тајм аут.
Следи серија од 11:0 за Великоплањане (32:19) али гости до краја полувремена смањују на 37:29.
И трећи наставак припао је домаћину а обележила га је тројка капитена Ћирића са звуком сирене. Исти играч постигао је и погодак за крај меча, са супротне половине терена за коначних 79:60.

Тодоровић је са 11 скокова, 5 асистенција и 16 погодака поново био најкориснији играч на терену. Добру партију пружио је и нови плеј Плањана, Мукановић, као и Младен Павловић, Поповић и Ћирић.

Зоран Миловановић, тренер КК Плана:
- Честике обема екипа на пруженој партији. Добра игра и пре свега добра одбрана донели су нам још једну заслужену победу. Играчи знају шта раде, примамо мали број поена. Надам се да су сви свесни тренутка и шансе пред нама. Очекујем подршку са свих нивоа, мислим да смо је заслужили.

Михаило Тодоровић, КК Плана:
- Играмо зону у којој свако зна своје задужење и у томе је цела поента. Вечерас нам је ишао и шут за три, а победа је дошла захваљујући залагању свих играча на терену.

Милош Обреновић, тренер КК Слобода:
- Честитам екипи Плане на заслуженој победи. Вечерас су погодили много тешких и нерезонских шутева. Ми имамо одређених кадровских проблема који су се осетили у овом мечу, састав нам је у односу на почетак сезоне доста измењен, што нас је приморало да одређене импровизације које се нису показале као најбоље.

Жарко Ђурић, КК Слобода:
- Екипа Плане је била неугодан противник за све досадашње противнике, испоставило се и за нас. Форсирају чудан начин игре, пре свега у одбрани и то им доноси резултате. Честитам им на вечерашњој победи.