Јединство стартовало ремијем

недеља 18. септембар 2016.

Дебитујући у прволигашкој конкуренцији рукометаши крњевачког Јединства забележили су реми са Вождовцем из Београда (26:26)

Прва лига Центар 1. коло: Јединство 1974 - Вождовац 2012 26:26 (14:16). ТСЦ Велика Плана, судине Васиљевић Д. Васиљевић Ж. седмерци: Јединство 7 (4), Вождовац 4 (2). Искључења:Јединство 8 мин. Вождовац 4 мин.

Јединство: Милошевић, Ђурковић 7, Вуковић, Марковић, Трпковић 4, Ивановић 1, Урошевић, Дуњић, Новаковић 5 (2), Ђорђевић  6 (2), Милетић 2 одбране, Филиповић (К) 2, Стојковић 1, Белић 9 одбрана (2).

Вождовац: Бојовић., Денић 1, Јовановић  (К) 3, Баралић, Шарић, Кандић, Васовић 10 (1), Јовановић 2, Јоцић., Радоман 1, Филиповић 9 одбрана (1), Вукашиновић, Митровић 9 (1), Филиповић, Ристић 1 одбрана.

Првотимци Јединства добро су отворили меч са београђанима али само на кратко. Бројни промашени зицери омогућили су гостима брзе полуконтре, а слабо је функционисала и одбрана па су шутеви, пре свега Васовића, кроз средину, често завршавали у мрежи. 

Након одмора, на који се отишло про резултату 14:16, користећи везане грешке противника у нападу гости праве серију од 5:0, што у 40. минуту им доноси и највећу предност (14:21). Крњевци ни у настваку не користе на најбољи начин добре интервенције голмана Белића али ипак пристижу на 25:26 са три везана поготка на минут и по пре краја. Вождовац убрзо поравнава, а пар напада који ће уследити не користе ни једни ни друге за нешто више од поделе бодова.

- Одиграли смо мало у грчу. Ми смо дебитанти у лиги, за почетак нам је останак главни циљ. Још се уигравамо, мислим да ту има могућности за непредовање и надам се да нећемо бити лак залогај екипама које већ имају прволигашко искуство. Имамо велико разумевање и подршку од стране локалне самоуправе, обезбедили смо и пар мањих спонзора, надам се да ћемо имати среће да пронађемо и неког ко ће моћи у већој мери да нас подржи - каже тренер Јединства, Зоран Чупић.

У недељу, Јединство се у Земуну састаје са Новим Београдом.