Проверите своје здравље!

уторак 04. април 2017.

Поводом Међународног дана здравља, који се у свету обележава 7. априла, ЦК и патронажна служба Дома здравља организују сутра у Првој месној заједници проверу основних параметара задравља - контролу шећера у крви,  високог притиска и телесне тежине. У екипи је др Драгица Влашкалић која ће са грађанима говорити о њиховим здравственим тегобама, са акцентом на депресију код старих.

Сви заинтересовани грађани могу да се посаветују  са стручном екипом у просторијама Прве месне зајединице од 10 до 12 часова. Прва Светска здравствена скупштина коју је организовала Светска здравствена организација одржана је 1948. године. Одлуком скупштине 7. април одређен је за Свјетски дан здравља и почиње се обележавати од 1950. године.

 Овај дан се посебно акцентује у већини земаља света како би се изградила свест о одређеној теми која је везана за здравље како би се скренула пажња на приоритетне области које су брига Светске здравствене организације. Активности везане за ту одређену тему, као и средства потребна за њих, не би требало да се односе само на дан посвећен здрављу, већ би о овим проблемима требало друштво и институције да воде рачуна током целе године. Ове године Међународни дан здраља посвећен је депресије, слоган свих активностти је "Депресија - хајде да разговарамо".