У Великој Плани отворена кланица "Гавриловић"!

петак 28. април 2017.

Данас је у инсустријској зони у Великој Плани свечано пуштена у рад кланица пернате живине „Гавриловић“, власништво компаније „Житосток“ из Београда.

Отварању фабрике  су присуствовли Иван Бошњак, државни секретар у министарству државне управе и локалне самоуправе и Игор Матковић, председник општине Велика Плана са својим сарадницима.

Директор кланице Иван Милојевић истакао је да је у њену изградњу уложено 2.000.000 евра.

- При изградњи, куповини и инсталирању опреме поштовали смо највише европске стандарде и сигурно спадамо у ред најмодернијих фабрика ове врсте на Балкану. Сваког сата обрађиваћемо 3.000 пилића, а на двевном нивоу око 20.000 – рекао је Милојевић.

Опремање индустријске зоне у којој се нова фабрика налази комуналном инфраструктуром финансирано је средствима републике и општине Велика Плана, која је изградила прилазни пут до кланице. Само у изградњу потребне електро-мреже из државног и локалног буџета уложено је 1.900.000 евра.

Производи кланице „Гаврлиловић“  биће пласирани у највећим трговинским ланцима у Србији, Делезе, Веро, Аман и Меркатор.

У кланици сада ради 35 запослених, а план је да се до краја године, када се постигне пун ниво производње, запосли још толико.

Аутор текста: Душан Марић

Коментари   

-1 # Dejan 28-04-2017 23:32
Samo mi jedno nije jasno, koja zasluga Igora Matkovica i ostale lokalne sadasnje vlasti da ovoliko favoriziju samo sebe kada svi znamo da je to zasluga Dejana Sullkica koji je doveo sve te fabrike u Plani?? Pa od ovog tekstopisca Marica mi vise muka sa njegovim manipulacijama!
Одговори