ФИЛМић 2017: Међу награђенима две екипе великоплањанских гимназијалаца!

уторак 30. мај 2017.

Великоплањанска Гимназија може се похвалити да је на овогодишњој Ревији кратког ђаког филма ФИЛМић 2017. остварила изузетно запажен успех, имајући у виду чињеницу да су у категорији средњих школа међу три награђена - два тима управо стигла из наше гимназије.

Тим  Henry Avery, у коме су били Матија Миљковић, Петар Јовановић и Ненад Ђорђевић - освојио је другу награду на овом такмичењу које се организује под окриљем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Центра за развој и примену науке, технологије и информатике и ФИМЕК-а.  Њихово остварење насловљено “Буди безбедан”, одрађено је под будним оком професорке Наташе Чичић.

Матуранткиње Бојана Цонић,  Милица Павловић и Јелена Николић, уз професорку Снежену Милошевић, потврдиле су и прошле године остварено треће место на овој смотри кратког ђачког филма, која омогућава активнију улогу ученика у креирању медијских материјала и популарише овај вид дигиталне писмености у школи. Тим "Трио фантастико" ове године учествова је са филмом "Купуј паметно".

Сам ФИЛМић иницирала је компанија Microsoft кроз програм "Партнер у учењу", којим жели да помогне ученицима и њиховим наставницима да уз помоћ информационих и комуникационих технологија унапреде своје потенцијале. Организује се од 2009. године.

 Рад "ПЕТ за лепши свет",  тима  Eko trio у саставу Наталија Дојчиновић, Никола Грковић и Михајло Димитријевић, са ментором, професорком Чичић, овом приликом био је међу похваљеним филмићима.

Завршна манифестација Ревије кратког ђаког филма ФИЛМић 2017. одржана је данас на факултету ФИМЕК у Новом Саду, у присуству награђених ученика и њихових ментора на церемонији доделе награда и диплома.